Teppy and Her Other Sides

Eat well, live well, and be merry!

EATING OUT: Marco Padang


Kalau kalian kangen masakan Padang tapi pengen makan dengan suasana yang super nyaman, maka Marco Padang bisa jadi salah satu pilihan untuk makan enak dengan suasana yang enak pula. Jangan bayangin piring aneka lauk akan digelar di sepanjang meja, ya, soalnya tempat ini konsepnya lebih ke bistro gitu. Makanan disajikan ala carte, tapi tetep mengusung resep-resep tua masakan Padang Peranakan. Ya ibaratnya makan Padang versi ketje dan sophisticated dah.

Nah, si Marco Padang ini ada di Setiabudi One sama Lotte Avenue. Yang waktu itu sempet gue cobain tuh yang di Lotte. Kalau dari segi interior tempat, seperti yang udah gue bilang, tempatnya ketje. 

 

?????????????????????????????????????

 

????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????

 

Terus gimana soal rasa makanan? Overall ENAK! 😀 Harganya juga OK kok, untuk ukuran bistro termasuk affordable. Semua menu dan harganya bisa dicek di sini.

Dari yang gue baca di situsnya, chef Marco ini emang lahir dan besar di Padang, dan dia sempet keliling Sumatera Barat untuk mencari resep-resep tua aneka masakan Padang Peranakan tadi. Perjalanan kulinernya ini bahkan bisa kalian cek di sini nih: Marco’s Experience

Oh by the waaay, bahan makanannya didatengin langsung dari Sumatera Barat sana loh, biar rasanya tetep otentik 😀 Nah,  di bawah ini adalah beberapa menu yang sempet gue dan temen- temen gue cobain, dan menurut gue semuanya sukses 😀 Selamat mencoba! 😀

nasi sayo

Nasi Sayo (Ramas)  – 16K

Berasnya dikirim langsung dari Solok dengan sambal dari Padang

 

?????????????????????????????????????

Randang Itam – 25K

?????????????????????????????????????

Dendeng Kering Lado Merah – 25k

?????????????????????????????????????

(kalo nggak salah inget) Bebe’ Lado Ijo – dari Bukittinggi – 35k

?????????????????????????????????????

Es Duren – 35k

?????????????????????????????????????

Kopi Susu Es – 27k

Gue suka penyajiannya! 😀

Sama satu lagi yang gue suka dan juga enak (sayangnya lupa gue foto) adalah Martabak Kelapa. Ini gambarnya, sumbernya dari The Jakarta Post Travel

martabakkelapa

Martabak Kelapa – 18k

Gambar dari sini.

Marco Padang Old Recipe

Twitter: @marco_padang

Instagram: @marcopadang

SETIABUDI ONE
1st FLOOR UNIT B. 212-216
JL. HR. RASUNA SAID KAV. 62 – KUNINGAN JAKARTA – 12920
T. +62 21 5203221

LOTTE SHOPPING AVENUE
CIPUTRA WORLD I 3rd FLOOR, UNIT 16 & A08
JL. PROF. DR SATRIO KAV 3-5
KARET KUNINGAN – JAKARTA – 12940
T. +6221 29889377 F. +6221 29889376

Advertisements

6 comments on “EATING OUT: Marco Padang

  1. Oscar Guo (@oscarguo)
    October 15, 2014

    itiak lado ijo

  2. JNYnita
    October 15, 2014

    Hwaduuuh es durennya menggiurkan sekaliii…

  3. youcancallmeoky
    October 15, 2014

    Kalo dibandingin sama RM Padang pinggir jalan endesan mana, mbak? Hehe

    • Teppy
      October 16, 2014

      selera masing-masing sih 😀

  4. muthia
    October 16, 2014

    teep…lagi2 lap monitor inihhh T.T
    kangen banget dendeng lado merah (karna disini susah yah buat ngolah daging jadi dendeng kering gt) sama itiak ngarai (bebek lado mudo dr bukittinggi itu tep)

    • Teppy
      October 16, 2014

      hihihi… gue juga jadi laper ini… pengen dendeng kering o_O

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Archives

Blog Stats

  • 2,399,577 hits

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 7,301 other followers

Follow Teppy and Her Other Sides on WordPress.com

Follow me on Twitter

Instagram

Some say it with flowers, we say it with tumpeng (again 🤣). Kicking off another big project to close this year 🏋🏋🏋 Posting this because I miss you (and our foul mouths when we're together 🤣) so much. 💋💋💋 Have a good week ahead 💋#Monday I've lost count on how many coffee shops there are in SCBD-Senopati, but this recently opened one has surely caught my attention because not only they serve #coffee, they also provide Indonesian comfort food (a.k.a masakan rumah👌) and snacks and they're all affordable! #hallelujah

#teppyscoffeeshoplist #weekend #coffeeshopoftheworld #coffeeshop #cafeyouneed First time making my own cup of #coffee & latte art, thanks to @muhammadaga as our "guru" at #iflixfilkop2coffeeworkshop held by @iflix.id today. I hope my little mission of no longer being just a #coffeeshop hopper, but rather someone who actually understands the whole process in coffee-making journey down to the very last detail, will slowly but surely come to realization. At least starting today. 🏋 Thanks so much for the great knowledge, insights, and practices you delivered today @muhammadaga, and most of all for the learning opportunity @iflix.id! Also, you guys can now stream @filkopmovie 2 on iflix. Get on it💃💃💃 #weekend #workshop La Mouette, a little Japanese #bakery at "Little Tokyo," Melawai. Very affordable, serves #coffee, and sells the best, softest, caramel #pudding (last photo). Another good thing is that they're open from 7am to 9pm! It is located right behind Melawai Plaza. They got no wi-fi yet but they have 2 tables inside with power plugs and the place is quiet, so if you want to work or have some downtime, come come! (PS. the bread's great and their coffee is not bad at all)

#teppyscoffeeshoplist #coffeeshop #cafeyouneed #coffeeshopoftheworld #cafe #weekend
%d bloggers like this: