Teppy and Her Other Sides

Eat well, live well, and be merry!

New Year Eve’s Dinner


Hi there, pretty peeps!

Just a short one…

Mau sok-sok posting ala wisatawan kuliner nih.

So last new year’s eve, 31 Dec 2010 I had dinner with my bebe at Tony Roma’s – Panin Bank. For someone who WAS HAVING AN UPSET TUMMY DURING NEW YEAR’S EVE (ngehek banget nggak sih mau taun baruan perut disko -___-), even the tastiest ribs didn’t look that appealing to me.

Nevertheless, I ate that anyway. Ya iyalaaaaah, enak gituuu, hehe…

Walopun berakhir sengsara -_-

Jadi pilihan kami malam itu adalah:

St. Louis Ribs Regular Slab with Mashed Potatoes and… Coleslaw?

Apa dah gue lupa…

*ribsnya silahkan kakaaaaaaaaaaaaaaak*

 

Tapi yang jadi highlight malam itu adalah dessert pesenan gue yang emang udah gue tunggu-tunggu banget. Gue duluuu taunya dari sahabat gue Openg pas makan di sini dan doyan banget sejak saat itu, ironisnya, setaun lebih kemudian (yaitu pas dinner kemaren) baru kesampean lagi. Dan akhirnya kesampean juga gue memperkenalkan benda ini ke pacar karena gue tau dia bakalan suka, secara dese penggemar soft baked cookies berat. Yak sodara-sodara, kita tampilnyaaaaaaaaaaaaa…

 

SKILLET COOKIE SUNDAE!

 

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Ini enak banget sodara-sodaraaaaaa! Gue cuma makan dikit sik, sisanya dibabat sama bunderan di sebelah gue karena dia doyan, soalnya enak bangeeeeet, lalalalalaaaa… #nagih

Jadi cookienya itu kan disajiin di atas frying pan kecil, dan masih anget, terus dipaduin sama es krim vanilla dingin di atasnya, nah lo makan deh tuh barengan… Surgaaa!

Well, untuk ukuran harga emang terhitung cukup mahal mengingat restorannya juga, cuma beneran deh si Skillet Cookie Sundae ini worth the price banget menurut kami. Harganya Rp 90,000,- dan pasnya sih dimakan sama lebih dari satu orang ya… Kalo makan sendirian, seenak-enaknya juga bakal eneg.

 

Damn, jadi laper…

 

Baiklah sodara-sodari, sekian laporan wisata kuliner kami kali ini, kalo udah nyobain si Skillet Cookie Sundae itu (dan doyan) do share ya! πŸ˜‰

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on January 3, 2011 by in Makaaan!, Rekomendasi, Review.

Archives

Blog Stats

  • 2,211,531 hits

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,709 other followers

Follow Teppy and Her Other Sides on WordPress.com

Follow me on Twitter

Instagram

The famous independent English-language #bookstore in #Paris that has been featured in films such as #BeforeSunset, #Julie&Julia, and #MidnightinParis. It is located at Paris' Left Bank (La Rive Gauche), opposite of #NotreDame (so it'd be easy to find πŸ˜‰). The bookstore was originally founded by Sylvia Beach (American) in 1919 where both leading French writers and expat writers at the time used to gather (including #Hemingway and #Fitzgerald!). It was then closed in 1941 due to German occupation. In 1951, an #American named George Whitman opened a bookstore called "Le Mistral" and renamed it to "Shakespeare and Company" in 1964 to pay tribute to Sylvia Beach. He even named his only child Sylvia too, who in 2006, was appointed to take charge of the place.

That's a lot of #history right there, but I'm always fond to know how a certain place can stand still and be fully operative until today after sooo long. Anyways, these pictures are from 2013. In 2015 they opened a #cafe just right next door! A bookstore and a cafe altogether, what more can you ask for 😍 Definitely one of the places I gotta go back to. ❀

#LiveAwesome #LiveMoreSociety #DBSxKartupos #travel #visitparis #france #visitfrance #eurotrip #travelgram #instatravel #shakespeareandco #shakespeareandcompany #bookshop #traveling #journey #wanderlust #instatrip #instagood @dbsbankid @kartuposinsta Sebuah pose standar di sebuah spot super #mainstream di depan sebuah papan iklan #Glico yang legendaris. 
Why does this #glicoman billboard seem like such a big deal? Ternyata papan iklan ini udah dipasang sejak tahun 1935! Segitu lamanya sampe udah jadi #icon-nya #Osaka, jadi semacam nggak sah kalo nggak foto di sini. πŸ™ƒ Gambar pelari yang ini adalah instalasi ke-6 dan instalasi pertama dalam 82 tahun yang pake lampu LED (140,000 lampu LED!). Instalasi ini dipasang di tahun 2014, 16 tahun setelah instalasi ke-5 dilakukan di tahun 1998. Lima instalasi sebelumnya masih pake lampu neon. 
By the way, satu hal yg gue sadari, #traveling jadi salah satu cara untuk gue belajar/mengetahui banyak pengetahuan umum... setelah mengunjungi tempatnya. Biasanya kalo mau jalan-jalan gue nggak pernah cari tau terlalu banyak soal tempat yg mau gue datengin sih (efek menua, 3 tahun terakhir ini niat riset sblm berangkat berkurang, liat ntar aja pas udah sampe 🀣🀣🀣). Gue jg jarang ikutan tur setempat, paling cuma browsing-browsing sekilas (ada temen gue yg kebalikan gue, semua dibaca dan dicari tahu sebelum berangkat). Kalo gue biasanya setelah ngeliat/dateng ke tempatnya langsung, baru kemudian nyari tau/baca lebih banyak dari #internet. Semacam nyocokin apa yg udah gue liat sebelumnya sama informasi yg gue temukan #online.

Either way, I love that traveling allows me to learn and #discover so many things. This usually helps when we're socializing in daily lives 'cuz we'll have so many stuff to talk/exchange about πŸ™Œ

#LiveSmart #LiveWell #LiveAwesome #LiveMoreSociety #DBSxKartupos #travel #visitjapan #japan #visitosaka #dotonburi #travelgram #instatravel @dbsbankid @kartuposinsta Kenjen.

#osaka #japan my bebe chanelling me: thinking of what to do this #Sunday. (actually, I have a lot of stuff to do, but zero will power 🀣🀣🀣) A #landmark so iconic it's worth romanticizing about. 😍

I hopped off my friend's car and snapped this #view right before we walked into the main complex. It was almost dark but I got some #sunset "leftover" which made it perfect, 'cause I always love purplish #sky. Not long after it went dark and the tower lit up. So I thought... why not chill for a bit, albeit turned out it was more like "chillin' in a chilly weather" 🀣

Oh, in case you ever wonder (like me) on how #iconic this tower can get, #Wikipedia even has its own #section called "Eiffel Tower in Popular Culture" that list down all the #films that have made Eiffel (named after engineer Gustave Eiffel whose #company designed and built the tower in 1887) part of their #scenes... from any kind of plots! 
#LiveAwesome #LiveMoreSociety #DBSxKartupos #travel #traveling #travelgram #instatravel #Paris #eiffel #eiffeltower #france #gustaveeiffel #visitfrance #visitparis #instagood #eurotrip #springtime #2013  @dbsbankid @kartuposinsta Sore-sore β˜•β˜•β˜•
#teppyscoffeeshoplist 
#coffeeshop #coffeetime #coffee #coffeeplace #cafeyouneed #coffeeshopcorner #coffeeshopoftheworld
%d bloggers like this: