Teppy and Her Other Sides

Eat well, live well, and be merry!

Bule Juga Manusia by Richard Miles


Heyho, pretty peeps!

Just a quick note:

One of my best friends has just published his book. Yeap, meet Richard Miles, my fellow from the land down under, Australia. Gue udah kenal cukup lama dari masa-masa dia baru dikenalin di blognya Raditya Dika, jauh sebelum dia mulai ngeblog dan ketika penampakannya masih kayak Borat 😀

And just as I predicted, he finally made his own blog and even his own book now! All full in Indonesian. Bahasa Indonesianya emang di atas rata-rata bule lainnya, udah expert abis karena bahasa gaul pun dia bisa. Wait, bahkan nyanyiin ulang lagunya Merry Geboy pun bisa! Dan dari situlah dia belajar kata “semok”… (I think you owe her, Gebs)

Anyhoo, kalo penasaran sama si Merry Geboy, lo cari deh tuh di Youtube. Dulu banget pernah gue ceritain di blog gue yang lama, abis gue tonton klip dia manggung, gue langsung cuci mata pake water bor *_*

Ya udin sekian promosi dari saya…

Nama buku: “Bule Juga Manusia”

Penulis: Bule Sarap, Richard Miles a.k.a Geboy

Blog: http://bulengehe.blogdetik.com/

Penerbit: Bukune

Harga: Rp 25.000

dan kayaknya udah tersebar di Gramedia mana-mana deh…

Get it while it’s hot people!

‘Cause it’s as hot as the one writing this post! *dibakar massa*

Buat lo Gebs, sukses selalu ya untuk buku ini dan project-project lo ke depannya 😀

Semoga suatu saat gantian lu yang nulis ini buat buku gue.

AMIN YA TUHAAAN. #doasujud #nggakbangun-bangun

Happy reading pretty people! 😉

Cheers!

Advertisements

13 comments on “Bule Juga Manusia by Richard Miles

  1. adhie
    December 3, 2010

    wah..nais inpoh neh…

  2. inten
    December 3, 2010

    Ntar pulang kerja mampir gramedia..
    Aku gak kenal Richar tadi selallu ngakak baca blognya dia

  3. Richard
    December 14, 2010

    WHERE IS YOUUUUUR BOOK?!! : D

    Ayo jangan mau kalah sama Ondry hahahaha

    • unachicadecente
      December 14, 2010

      amiiiiiin, you’ll be the first person I tell about should my book comes up *amiiiin*

  4. sheila wirawan
    August 9, 2011

    sheila wirawan

    buku nya lucu..heheheehe…good job bro….fb nya apa ya?..

  5. sheilawirawansurya
    August 9, 2011

    bikin lagi dunk buku nya…

  6. wini
    August 20, 2011

    emang ngehe abis nich bule,,ada2 aja yang bikin perut gue mules baca bukunya,,,,,

  7. Steffany
    September 23, 2011

    Mr Richard aku anak SMA satya wacana,Steffany Husodo 🙂

  8. ghufron
    December 23, 2011

    jarang banget ada bule macam ini 🙂 sering sering bikin buku ya.. MR.MAS.Ricard 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on December 3, 2010 by in Rekomendasi.

Archives

Blog Stats

  • 2,211,532 hits

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,709 other followers

Follow Teppy and Her Other Sides on WordPress.com

Follow me on Twitter

Instagram

The famous independent English-language #bookstore in #Paris that has been featured in films such as #BeforeSunset, #Julie&Julia, and #MidnightinParis. It is located at Paris' Left Bank (La Rive Gauche), opposite of #NotreDame (so it'd be easy to find 😉). The bookstore was originally founded by Sylvia Beach (American) in 1919 where both leading French writers and expat writers at the time used to gather (including #Hemingway and #Fitzgerald!). It was then closed in 1941 due to German occupation. In 1951, an #American named George Whitman opened a bookstore called "Le Mistral" and renamed it to "Shakespeare and Company" in 1964 to pay tribute to Sylvia Beach. He even named his only child Sylvia too, who in 2006, was appointed to take charge of the place.

That's a lot of #history right there, but I'm always fond to know how a certain place can stand still and be fully operative until today after sooo long. Anyways, these pictures are from 2013. In 2015 they opened a #cafe just right next door! A bookstore and a cafe altogether, what more can you ask for 😍 Definitely one of the places I gotta go back to. ❤

#LiveAwesome #LiveMoreSociety #DBSxKartupos #travel #visitparis #france #visitfrance #eurotrip #travelgram #instatravel #shakespeareandco #shakespeareandcompany #bookshop #traveling #journey #wanderlust #instatrip #instagood @dbsbankid @kartuposinsta Sebuah pose standar di sebuah spot super #mainstream di depan sebuah papan iklan #Glico yang legendaris. 
Why does this #glicoman billboard seem like such a big deal? Ternyata papan iklan ini udah dipasang sejak tahun 1935! Segitu lamanya sampe udah jadi #icon-nya #Osaka, jadi semacam nggak sah kalo nggak foto di sini. 🙃 Gambar pelari yang ini adalah instalasi ke-6 dan instalasi pertama dalam 82 tahun yang pake lampu LED (140,000 lampu LED!). Instalasi ini dipasang di tahun 2014, 16 tahun setelah instalasi ke-5 dilakukan di tahun 1998. Lima instalasi sebelumnya masih pake lampu neon. 
By the way, satu hal yg gue sadari, #traveling jadi salah satu cara untuk gue belajar/mengetahui banyak pengetahuan umum... setelah mengunjungi tempatnya. Biasanya kalo mau jalan-jalan gue nggak pernah cari tau terlalu banyak soal tempat yg mau gue datengin sih (efek menua, 3 tahun terakhir ini niat riset sblm berangkat berkurang, liat ntar aja pas udah sampe 🤣🤣🤣). Gue jg jarang ikutan tur setempat, paling cuma browsing-browsing sekilas (ada temen gue yg kebalikan gue, semua dibaca dan dicari tahu sebelum berangkat). Kalo gue biasanya setelah ngeliat/dateng ke tempatnya langsung, baru kemudian nyari tau/baca lebih banyak dari #internet. Semacam nyocokin apa yg udah gue liat sebelumnya sama informasi yg gue temukan #online.

Either way, I love that traveling allows me to learn and #discover so many things. This usually helps when we're socializing in daily lives 'cuz we'll have so many stuff to talk/exchange about 🙌

#LiveSmart #LiveWell #LiveAwesome #LiveMoreSociety #DBSxKartupos #travel #visitjapan #japan #visitosaka #dotonburi #travelgram #instatravel @dbsbankid @kartuposinsta Kenjen.

#osaka #japan my bebe chanelling me: thinking of what to do this #Sunday. (actually, I have a lot of stuff to do, but zero will power 🤣🤣🤣) A #landmark so iconic it's worth romanticizing about. 😍

I hopped off my friend's car and snapped this #view right before we walked into the main complex. It was almost dark but I got some #sunset "leftover" which made it perfect, 'cause I always love purplish #sky. Not long after it went dark and the tower lit up. So I thought... why not chill for a bit, albeit turned out it was more like "chillin' in a chilly weather" 🤣

Oh, in case you ever wonder (like me) on how #iconic this tower can get, #Wikipedia even has its own #section called "Eiffel Tower in Popular Culture" that list down all the #films that have made Eiffel (named after engineer Gustave Eiffel whose #company designed and built the tower in 1887) part of their #scenes... from any kind of plots! 
#LiveAwesome #LiveMoreSociety #DBSxKartupos #travel #traveling #travelgram #instatravel #Paris #eiffel #eiffeltower #france #gustaveeiffel #visitfrance #visitparis #instagood #eurotrip #springtime #2013  @dbsbankid @kartuposinsta Sore-sore ☕☕☕
#teppyscoffeeshoplist 
#coffeeshop #coffeetime #coffee #coffeeplace #cafeyouneed #coffeeshopcorner #coffeeshopoftheworld
%d bloggers like this: