Teppy and Her Other Sides

Eat well, live well, and be merry!

CV Tips


Temen-temen semuanya,

Buat yang baru pertama kali mau ngelamar kerja, buat yang lagi mau pindah kerja, buat yang lagi nyari tempat magang, atau buat kalian yang mungkin masih sekolah/kuliah yang suatu hari bakalan nyari kerja juga, ini gue mau bagi sedikit CV Tips yang gue kutip dari timeline twitternya Ve Handojo.

Semoga bermanfaat, ya! 😀


  • Try to keep your #CV simple and short. That gold medal in high school chess match is irrelevant when you’re aiming for a copywriter post.

  • If your #CV is 2-3-pages long, open with a brief about you. “I am a marketing exec. with 4 years of experience in multinational companies.”

  • I got my first job from a small classified ad. in “Suara Pembaruan”. As a non-scholar, my #CV only listed my high school accomplishments.

  • After a very brief Personal Info, start #CV with what’s most relevant to the post you aim. Your educational background may not be it.

  • For Customer Relations post, your experience of waiting tables at a cafe is more relevant than your degree in Literature. Put it first. #CV

  • Hobbies / interests are good to put in a #CV, but be specific. “Reading” should be specified with “-fashion magazines” or “-graphic novels”.

  • Avoid using Comic Sans for your #CV. Times or Baskerville gives more safe and conservative feel, while Arial or Helvetica is modern and casual.

  • They really don’t need to know which SD and SMP you went to, unless if it’s something foreign and unique.

  • My friend made a huge fortune cookie, and put her #CV inside it, and send it to an advertising agency. Now, that’s a great idea!

  • Kalo ngelamar jadi ilustrator, dan dia bikin #CV dalam bentuk comic strip, gak papa juga sih pakai Comic Sans. Yang relevan aja lah 😀

  • Courier adalah font untuk book/scriptwriting. Kalo ngga ngelamar ke penerbitan, atau jadi editor, atau penulis, jangan deh.

  • Coba deh bikin 2-3 kalimat pembuka di awal #CV buat merangkum semuanya. Itu membantu HRD yg sortir ratusan #CV tiap hari.

Source: @VeHandojo

Blog: http://vehandojo.blogdrive.com/



Advertisements

2 comments on “CV Tips

  1. ndutyke
    October 16, 2010

    Aku mau kirim CV ke Tuhan. Posisi : Ibu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on October 1, 2010 by in Might Be Useful, Rekomendasi.

Archives

Blog Stats

  • 2,184,073 hits

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,628 other followers

Follow Teppy and Her Other Sides on WordPress.com

Follow me on Twitter

Instagram

🙋🙌 What I love about holiday, #coffeeshop hopping 🤸 This one's so pretty 😍 #teppyscoffeeshoplist tingkat kegemasan yang tidak bisa ditolerir *remet* so good I wanna cry 😭 Remembering my teenage years in this neighborhood ⛅⛅⛅ #snappingjakarta catching up 😘😘😘
%d bloggers like this: